Omfangsdræn

Hvis du ser tegn på fugt i f.eks. sokkel, fundament eller kældervægge kan et omfangsdræn være en god løsning. Fugt kan nemlig forårsage alvorlige skader på bygningen – og medføre blandt andet skimmelsvamp, dårligt indeklima og skader på murværket.

Tegn på fugt i fundamentet:

 • Fugtige skjolder på vægge eller gulv
 • Saltaflejringer
 • Flager eller puds der krakelerer fra væggen
 • Sprækker i væg

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Et omfangsdræn består af en række afvandingsrør (system af rør med huller i), som graves ned i jorden og lægges rundt om fundamentet for bygningen. Formålet med afvandingsrørene er at lede overskydende vand bort fra fundamentet, så det holdes mest muligt tørt. Man kan sige, at man dræner jorden omkring fundamentet. Herved mindsker man nemlig risikoen for vandskader på fundament og bygning.

Nyeste viden om omfangsdræn

I Anlægsgartner Gottlieb A/S holder vi os altid ajour med nyeste viden inden for omfangsdræn – ligesom vi generelt gør inden for vores kloakydelser. Vi deltager ofte i undervisning hos Teknologisk Institut i Taastrup, så vi kan tilrette vores løsninger løbende til den nyeste forskning.

Er omfangsdræn den rette løsning?

Hos Anlægsgartner Gottlieb kan vi hjælpe dig med at få overblik over fugtproblemer, og finde ud af om et omfangsdræn kunne være den rigtige løsning. Vores dygtige fagfolk tjekker din bygning for ud- og indvendig fugt på murværk. Derefter identificerer vi kilden til problemerne og afgør derfra – sammen med dig – hvilken løsning der er den bedste. 

Hver opgave vurderes derfor også individuelt før etablering af omfangsdrænet. Derfor vil det konkrete tilbud på etablering af dræn om bygningen blive givet på baggrund af den enkelte undersøgelse. Vil du eller din virksomhed høre nærmere om priser, er I meget velkomne til at ringe til os og få svar på jeres spørgsmål.

Omfangsdræn ved nybyggeri kan være en god investering

Står du overfor nybyggeri af f.eks. en ny lagerbygning, så kan der være mange penge at spare ved at nedgrave et omfangsdræn ved samme lejlighed. Ved nybyggeri kan omfangsdrænet etableres sammen med udgravningen til fundament. Herved undgår man udgifter og gener ved udgravning af græsareal og belægning efterfølgende.

I samme ombæring med nedgravningen af drænet kan du også spare nogle penge ved at forbedre isolationen i din kommende kælderbygning. Isolerer du dine kældervægge godt, kan du nemlig spare på opvarmningen.

Overvej i særlig grad et omfangsdræn, hvis der opleves oversvømmelser eller dårlig nedsivning af regnvand i området. I disse tilfælde vil det nærmest altid kunne betale sig at have omfangsdræn.

Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud eller en dialog om mulighederne med omfangsdræn

 • Etablering af omfangsdræn
 • Omfangsdræn
 • Omfangsdræn sjælland

Få et uforpligtende tilbud på omfangsdræn

  Har du brug for en anlægsgartner eller har du andre opgaver, der skal udføres i jeres udendørsmiljø? Så kontakt Anlægsgartner Gottlieb på telefon 46 41 44 42 eller pr. mail på mt@gartnergottlieb.dk. Så kan vi tage en indledende dialog om jeres opgave.

  Få hjælp til:

  Tjek af ud- og indvendig fugt
  – Overblik over fugtproblemer
  – Undersøgelse af geotekniske forhold
  – Valg af de rigtige løsninger

  Projekter og referencer – Omfangsdræn

  Michael Thrysøe
  Michael Thrysøe
  Produktionsleder – Entreprise

  Sjælland

  Vi dækker København og Sjælland – Uanset hvor stor eller lille opgave, vi skal løse for jer, lægger vi vægt på at gøre det, så det leverede arbejde lever op til og helst overgår jeres forventninger.

  +45 46 41 44 42

  Få et uforpligtende tilbud på kloakservice

   Har du brug for en anlægsgartner eller har du andre opgaver, der skal udføres i jeres udendørsmiljø? Så kontakt Anlægsgartner Gottlieb på telefon 46 41 44 42 eller pr. mail på mt@gartnergottlieb.dk. Så kan vi tage en indledende dialog om jeres opgave.