Omfangsdræn

Hvis I ser tegn på fugt i fx. sokkel, fundament eller kældervægge kan et omfangsdræn være en god løsning. Fugt kan nemlig forårsage alvorlige skader på bygningen – og medføre blandt andet skimmelsvamp, dårligt indeklima og skader på murværket.

Tegn på fugt i fundamentet:

  • Fugtige skjolder på vægge eller gulv
  • Saltaflejringer
  • Puds der krakelerer fra væggen
  • Sprækker i væg

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak om jeres muligheder.

Et omfangsdræn består af en række afvandingsrør (system af rør med huller i), som graves ned i jorden og lægges rundt om fundamentet for bygningen. Formålet med afvandingsrørene er at lede overskydende vand bort fra fundamentet, så det holdes mest muligt tørt. Man kan sige, at man dræner jorden omkring fundamentet. Herved mindsker man nemlig risikoen for vandskader på fundament og bygning.

Nyeste viden om omfangsdræn

Hos Anlægsgartner Gottlieb A/S holder vi os altid ajour med nyeste viden inden for omfangsdræn – ligesom vi generelt gør inden for vores kloakydelser. Vi deltager ofte i undervisning hos Teknologisk Institut i Taastrup, så vi kan tilrette vores løsninger løbende til den nyeste forskning.

Er omfangsdræn den rette løsning?

Vi kan hjælpe dig med at få overblik over fugtproblemer, og finde ud af om et omfangsdræn kunne være den rigtige løsning. Vores dygtige fagfolk tjekker din bygning for udvendig og indvendig fugt på murværk, hvorefter vi identificerer kilden til problemerne og derfra afgøre – i tæt dialog med dig – hvilken løsning der er den bedste.

Hver opgave vurderes derfor også individuelt før etablering af omfangsdrænet. Derfor vil det konkrete tilbud på etablering af dræn om bygningen blive givet på baggrund af den enkelte undersøgelse. Vil I eller din virksomhed høre nærmere om priser, er I meget velkomne til at ringe til os og få svar på jeres spørgsmål.

Omfangsdræn ved nybyggeri kan være en god investering

Står I overfor nybyggeri af fx. en ny lagerbygning, så kan der være mange penge at spare ved at nedgrave et omfangsdræn ved samme lejlighed. Ved nybyggeri kan omfangsdrænet etableres sammen med udgravningen til fundament. Herved undgår man udgifter og gener ved udgravning af græsareal og belægning efterfølgende.

I samme ombæring med nedgravningen af drænet kan I også spare nogle penge ved at forbedre isolationen i din kommende kælderbygning. Isolerer I jeres kældervægge godt, kan I nemlig spare på opvarmningen.

Overvej i særlig grad et omfangsdræn, hvis der opleves oversvømmelser eller dårlig nedsivning af regnvand i området. I disse tilfælde vil det nærmest altid kunne betale sig at have omfangsdræn.

Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud eller en dialog om mulighederne med omfangsdræn

Få hjælp til:

– Tjek af udvendig og indvendig fugt
– Overblik over fugtproblemer
– Undersøgelse af geotekniske forhold
– Valg af de rigtige løsninger

Projekter og referencer – Omfangsdræn

Thomas L. Rasmussen
Thomas L. Rasmussen
Produktionschef – Entreprise

Få et uforpligtende tilbud på strømpeforing

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak for en faglig vurdering og et eventuelt prisoverslag på ledningsrenovering.

Med vores mangeårige erfaring med kloakservice kan vi altid sammensætte en løsninger, der imødekommer jeres behov.


Anlægsgartner Gottlieb dækker København, Sjælland, Fyn og Jylland

Vi dækker det
meste af Danmark

Anlægsgartner Gottlieb A/S servicerer kunder over det meste af landet. Vi udfører opgaver på Sjælland, Hovedstadsområdet, Fyn, Trekantsområdet og Vestjylland. Vi har afdelinger i Skibby, Roskilde, Aarhus og Esbjerg.

Her har vi afdelinger

Områder vi også dækker