En smuk have året rundt

Drømmer I om en frodig og tæt græsplæne eller er I til farverige staudebede, blomstrende rododendronbuske, duftende roser, stenbede eller smukke prydgræsser. Tænker I over, hvordan I får mest muligt ud af et grønt areal, eller længes I efter en smuk have, der kræver minimal vedligeholdelse.

Der er mange forhold at tage hensyn til, når der skal vælge mellem de mange forskellige træer, buske, blomster og græsser, der findes, men med den rette beplantning vil jeres haveanlæg fremstå smukt og i trivsel året rundt.

Få den rette beplantning til jeres haveanlæg med hjælp fra Anlægsgartner Gottlieb A/S

Det er vigtigt, at der tænkes langsigtet ift. hvor store de valgte træer, buske og planter bliver, når der er fuldt udvoksede, og der skal tages hensyn til både jordbundsforhold, lys og skygge samt hvilke funktioner beplantningen skal have. Er der behov for et læhegn til at skabe en hyggelig krog, træer der giver svalende skygge i sommerperioden, et regnvandsbed til afvanding af særlige våde områder, og skal der tænkes over nedfaldsfrugter og bær, og mængden af efterårsløv.

Når I vælger Anlægsgartner Gottlieb A/S til at hjælpe med beplantning i jeres haveløsning, følger årevis af erfaring og viden med. Vi sørger for, at beplantningen omhyggeligt udvælges så æstetik og funktion går op i en højere enhed, og at der er taget nøje hensyn til lokale jordbunds- lysforhold, vedligeholdelse, udseende og fremtidig størrelse på den valgte beplantning.

Hvad er beplantning

Beplantning dækker over det vi kalder ’kunstigt anlagt vegetation’ i fx. haver og parker. Det er både græsplæner, bede samt grupper af træer og buske, som er anlagt med en særlig plan eller tanke bag. En beplantning kan have mange forskellige udtryk. Den kan være meget gennemtænkt og struktureret, men den kan også fremstå mere vild og dynamisk.

Få hjælp til:

– Inspiration og planlægning
– Jordbundsanalyse og -forbedring
– Valg af planter, buske og træsorter
– Nyplantning og såning

Inspiration til nyplantning i din have:

Regnvandsbede
Vilde engblomster
Stenbede
Staudebede
Bunddække
Frugttræer og bærbuske
Rullegræs
Levende læhegn
Højbede
Stedsegrønne planter
Blomstrende buske og hække
Krydderurter og spiselige blomster
Roser
Løgplanter
Slyng-og klatreplanter

Ekspertviden til specialopgaver inden for beplantning

Hos Anlægsgartner Gottlieb A/S påtager vi os meget gerne specielle beplantningsopgaver, som kræver særlig ekspertise og viden om jordbundsforhold og bearbejdning. Det kan være skråninger, regnvandsbede, områder med traktose osv. Men også opgaver der skal indeholde biodiversitet og bæredygtige løsninger.

Projekter og referencer – beplantning

Når vi laver beplantningsarbejde tager vi højde for netop mere behov. Se eksempler på vores tidligere arbejde med beplantning.

Michael Deleuran
Michael Deleuran
Afdelingschef for Service og vedligeholdelse

Få et uforpligtende tilbud


Anlægsgartner Gottlieb dækker København, Sjælland, Fyn og Jylland

Vi dækker det
meste af Danmark

Anlægsgartner Gottlieb A/S servicerer kunder over det meste af landet. Vi udfører opgaver på Sjælland, Hovedstadsområdet, Fyn, Trekantsområdet og Vestjylland. Vi har afdelinger i Skibby, Roskilde, Aarhus og Esbjerg.

Her har vi afdelinger

Områder vi også dækker